Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρυμένες απώλειες του γεν

Οι διευρυμένες απώλειες του γεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλάγματος, μετά την μονομερή παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Υποχώρηση και του ελβετικού φράγκου

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το γεν έναντι σχεδόν όλων των νομισμάτων μετά την μονομερή παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος, παρά το ότι οι αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες ως προς την μακροπρόθεσμη επιτυχία της ιαπωνικής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό νόμισμα, το οποίο χθες είχε εκτιναχθεί σε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου, σήμερα υποχωρεί κατά 2,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 85,21 γεν ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 85,53 γεν. Επισήμως, το ύψος της παρέμβασης στην αγορά συναλλάγματος δεν έγινε γνωστό, ενώ αναλυτές το τοποθετούν μεταξύ 3,6 δισ. δολ. και 6 δισ. δολ.

Η υποχώρηση του γεν διευρύνεται έναντι σχεδόν όλων των νομισμάτων, παρά το ότι το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης από τις κεντρικές τράπεζες δεν θεωρείται πιθανή.
Έναντι του ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα κατά 2,8% στα 110,90 γεν έναντι του ευρώ.

-Φημολογία για νέες κινήσεις από την Fed 

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το δολάριο είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις έναντι σχεδόν όλων των νομισμάτων. Εκτός από το χαμηλό 15ετίας έναντι του γεν, βρέθηκε και σε χαμηλό μήνα έναντι του ευρώ αγγίζοντας τα 1,30 δολ. κυρίως λόγω της έντονης φημολογίας που επικράτησε στην αγορά για το ενδεχόμενο νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Σήμερα ωστόσο, το ευρώ διορθώνει έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2980 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v