Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 1,33 δολ.το ευρώ -Νέο ρεκόρ για χρυσό

Έντονες πιέσεις προς το δολάριο, αλλά και νέο ρεκόρ του χρυσού καταγράφεται στις διεθνείς αγορές μετά την δήλωση της Fed περί "ετοιμότητας" στην λήψη νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Έντονες πιέσεις δέχεται το δολάριο μετά τις δηλώσεις Fed περί «ετοιμότητας» για νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε τόσο έναντι του γεν (κάτω από τα 85 γεν ανά δολάριο) και σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του ευρώ, στα 1,3310 δολ.

Συνεπακόλουθα ο χρυσός εκτοξεύθηκε σε νέο ρεκόρ, σε απόσταση αναπνοής από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά. Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού εκτινάχθηκε έως τα 1,295,8 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδα που αποτελούν και ιστορικό υψηλό για το πολύτιμο μέταλλο. 

Ως προς την αγορά συναλλάγματος «αμφιβάλω ότι θα ανατραπεί η τάση πώλησης δολαρίων στην αγορά , προς το παρόν τουλάχιστον μέχρις ότου ανακάμψουν τα αμερικανικά στοιχεία» δηλώνει ο Greg Gibbs της RBS.

Το ευρώ άρχισε να ανακάμπτει έναντι του δολαρίου χθες, μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες σε Ισπανία, Ιρλανδία αλλά και Ελλάδα. Όταν αργότερα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στήριξης, στην αγορά εντάθηκαν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης και μαζικών αγορών αμερικανικών ομολόγων, με αποτέλεσμα τις έντονες πιέσεις προς το δολάριο.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% και έναντι του ελβετικού νομίσματος, στα 1,3229 φράγκα.

Το δολάριο παράλληλα, δέχεται έντονες πιέσεις και έναντι του γεν, παρά τις νέες προειδοποιήσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Naoto Kan για νέες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, μέσω συνέντευξής του στους Financial Times.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v