Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έπιασε" τα 1,40 δολ. το ευρώ μετά τον Τρισέ

Πάνω από τα επίπεδα του 1,4 δολ., σε νέα υψηλά οκτώ μηνών εκτινάχθηκε το ευρώ μετά και την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα από Fed και BOE και την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Πάνω από τα επίπεδα του 1,4 δολ., σε νέα υψηλά οκτώ μηνών εκτινάχθηκε το ευρώ μετά και την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα από Fed και BOE και την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Το ευρώ ενισχύεται αυτή την ώρα στα 1,4006 δολάρια ενώ νωρίτερα "άγγιξε" τα επίπεδα των 1,4015 δολαρίων. 

Η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου στηρίζει την ανοδική κίνηση των εμπορευμάτων, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 1% στα 1361 δολάρια και το πετρέλαιο να ενισχύεται κατά 1,05%, στα 84,12 δολάρια.   

Ως προς τις ευρύτερες συναλλαγματικές «σχέσεις» του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνεται ότι το ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαΐου έναντι της στερλίνας, στις 87,88 πένες, ενώ έναντι του ελβετικού νομίσματος διαπραγματεύεται στα 1,346 φράγκα από 1,3350 χθες.

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει την πτωτική πορεία με τις αποδόσεις των Treasuries να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 15 ετών έναντι του γεν και σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αυστραλιανού νομίσματος.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα τερματιστεί η πτωτική πορεία των αμερικανικών αποδόσεων καθώς τα οικονομικά μεγέθη επιδεινώνονται» εξηγεί ο Tomohiro Nishita trader της αγοράς συναλλάγματος για την Chuo Mitsui Trust & Banking Co. Και συμπληρώνει: «η εξέλιξη αυτή βαρύνει την πορεία του δολαρίου»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v