Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις για δολάριο και χρυσό

Σημαντική άνοδο καταγράφει το δολάριο, ενώ αντιστοίχως υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς η αγορά αμφισβητεί το ύψος αλλά και τον αντίκτυπο της αναμενόμενης ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το δολάριο, ενώ αντιστοίχως υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς η αγορά αμφισβητεί το ύψος αλλά και τον αντίκτυπο της αναμενόμενης ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται στα 1,3840 δολ. από 1,4159 δολ. την Παρασκευή. Αιτία ήταν η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Παρασκευή. Ο κ. Bernanke δεν προέβη σε περισσότερες δεσμεύσεις ή έστω διευκρινίσεις ως προς την προβλεπόμενη ποσοτική χαλάρωση και αρκέστηκε να δηλώσει ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέες αγορές κρατικών και άλλων τίτλων για να στηριχθεί η οικονομία.

Οι αγορές, έχοντας προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό την εκτίμηση για νέα ποσοτική χαλάρωση από την Fed – με αποτέλεσμα την υποχώρηση του δείκτη δολαρίου σε χαμηλό 10 μηνών την προηγούμενη εβδομάδα - ενδεχομένως και να ζητούσαν αφορμή για διόρθωση.

Αντιστοίχως, η τιμή του χρυσού από τα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρεί σήμερα κατά 1% στα 1,360 δολ. (η τιμή spot)

Το ευρώ έναντι του ελβετικού νομίσματος υποχωρεί κατά 0,3% στα 1.344 φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v