Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο εν αναμονή του πακέτου

Υποχωρούν δολάριο και γεν έναντι του ευρώ καθώς η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ανακοίνωσης από τον υπουργό οικονομικών του σχεδίου στήριξης των τραπεζών στις ΗΠΑ, προβλημάτισε τους επενδυτές.

Υποχωρούν δολάριο και γεν έναντι του ευρώ καθώς η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ανακοίνωσης από τον υπουργό οικονομικών, του σχεδίου στήριξης των τραπεζών στις ΗΠΑ, φαίνεται να προβληματίζει τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως αποφασίστηκε η αναβολή μιας μέρας της ανακοίνωσης του πακέτου, προκειμένου ο πρόεδρος Obama να κερδίσει χρόνο και να εστιάσει με το επιτελείο του, στην υπερψήφιση του σχεδίου από την Γερουσία.

Το γεν υποχωρεί 0,9% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 119,92 γεν ανά ευρώ. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα διολισθαίνει 0,9% σε σχέση με το ευρώ, στα επίπεδα του 1,3062 δολαρίου από 1,2940 την προηγούμενη μέρα. Το γεν διαπραγματεύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 91,72 γεν.

Στα υψηλά τριών εβδομάδων κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4979 δολάρια ανά λίρα καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Barclays, έστρεψαν τους επενδυτές στο βρετανικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v