Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 8 εβδομάδων το δολάριο έναντι ευρώ

Στα υψηλά οχτώ εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το πραγματικό εισόδημα σημείωσαν μεν πτώση μικρότερη του αναμενόμενου.

Στα υψηλά οχτώ εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και το πραγματικό εισόδημα στις ΗΠΑ σημείωσαν μεν πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα αλλά η μείωση ήταν μικρότερη της αναμενόμενης από τους αναλυτές.

Αναλυτικά, το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε 0,2% το Δεκέμβριο ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το προσωπικό εισόδημα θα μειωνόταν το Δεκέμβριο κατά 0,4%. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα, οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν 1%, σημειώνοντας πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Το δολάριο ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,2775 δολάρια ανά ευρώ από 1,2813, την Παρασκευή. Ανάλογη ανοδική πορεία (0,9%),ακολουθεί και το γεν σε σχέση με το ευρωπαϊκό νόμισμα, στα 114,18 γεν ανά ευρώ.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του βρετανικού τραπεζικού ομίλου Barclays από τη Moody’s, ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών ότι εντείνεται η χρηματοπιστωτική κρίση.

Συνέπεια αυτού, η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά μετά από έξι μέρες, με την ισοτιμία να ισορροπεί στα 1,4052 δολάρια ανά λίρα ενώ αντίστοιχα, η βρετανική λίρα χάνει έδαφος 2,7% σε σχέση με το ευρώ, στις 90,55 πένες ανά ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v