Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο κατόπιν ΑΕΠ των ΗΠΑ

Στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο οδηγείται το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος καθώς η υποχώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο ήταν μικρότερη απ'όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο οδηγείται το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος καθώς η υποχώρηση του αμερικάνικου ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο ήταν μικρότερη απ'όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Το ευρώ υποχωρεί για δεύτερη μέρα καθώς η αύξηση της ανεργίας σε υψηλά δύο ετών στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού στα χαμηλά 1999, αποδυναμώνει τη ζήτηση του νομίσματος.

Αναλυτικά, το δολάριο ενισχύεται 0,9% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,2840 δολάρια ανά ευρώ. Ανάλογη πορεία, ανοδική (1,3%), ακολουθεί το ιαπωνικό νόμισμα σε σχέση με το ευρώ, στα 115,12 γεν ανά ευρώ.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί οριακά 0,4% έναντι του γεν με την ισοτιμία να ισορροπεί στα 89,68 γεν ανά ευρώ από 90,03 την προηγούμενη μέρα.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά 0,6% σε σχέση με το ευρώ, στις 89,99 πένες, διευρύνοντας τα κέρδη της από αρχές του χρόνου στο 6,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v