Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα ενίσχυσης της στερλίνας

Ενισχύεται η στερλίνα έναντι ευρώ και δολαρίου καθώς οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν και η Citigroup συμβούλεψε τους πελάτες της να αγοράσουν Lloyds καθώς κρίνει πως δε θα συντρέχει λόγος ανησυχίας μετά την κρατική βοήθεια.

Ενισχύεται η στερλίνα για τρίτη διαδοχική ημέρα έναντι ευρώ και δολαρίου καθώς οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν και η Citigroup συμβούλεψε τους πελάτες της να αγοράσουν Lloyds Banking Group καθώς κρίνει πως δε θα συντρέχει λόγος ανησυχίας μετά την κρατική βοήθεια.

Αναλυτικά, η λίρα Αγγλίας κινείται ανοδικά έναντι του αμερικάνικου νομίσματος κατά 1,2% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4305 δολάρια ανά λίρα. Παράλληλα σε σχέση με το ευρώ η στερλίνα ενισχύεται οριακά 0,2% στις 92,98 πένες ανά ευρώ.

Το δολάριο και το γεν διολισθαίνουν στα χαμηλά εβδομάδας έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος
καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα μειώσει τη ζήτηση του νομίσματος.

Συγκεκριμένα, το δολάριο υποχωρεί 0,8% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3269 δολάρια ανά ευρώ ενώ ανάλογη πορεία πτωτική κατά 1,4% ακολουθεί τι γεν έναντι του ευρώ, στα 118,67 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v