Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά υψηλά το γεν έναντι λίρας και ευρώ

Σε ιστορικά υψηλά ενισχύεται το γεν έναντι της στερλίνας ενώ παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά επτά ετών σε σχέση με το ευρώ.

Σε ιστορικά υψηλά ενισχύεται το γεν έναντι της στερλίνας ενώ παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά επτά ετών σε σχέση με το ευρώ καθώς η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομική ύφεση οδηγεί τους επενδυτές στην ασφάλεια της ιαπωνικής αγοράς.

Η λίρα Αγγλίας υποχωρεί στα χαμηλά 23 ετών έναντι του δολαρίου μετά από έκθεση που υποδεικνύει ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο η βρετανική οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση μετά την συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 1,5% στο δ’ τρίμηνο του 2008.

Αναλυτικά, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 1,5% σε σχέση με τη στερλίνα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 121,62 γεν ανά λίρα. Παράλληλα το γεν κινείται υψηλότερα κατά 1,3% έναντι του ευρώ, στα 114,07 γεν ανά ευρώ.

Αντίθετα με τις θετικές τάσεις του γεν, η στερλίνα διολισθαίνει 2,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3503 δολάρια ανά λίρα ενώ το ευρώ ενισχύεται οριακά (0,2%) έναντι της λίρας στις 93,85 πέννες ανά ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί σε σχέση με το αμερικάνικο δολάριο 1,8%, στα 1,2765 δολάρια ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v