Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρώ λόγω ελληνικής υποβάθμισης από S&P

Στα υψηλά μηνός ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς η πτώση στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας, εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Στα υψηλά μήνα κινείται η ισοτιμία του δολαρίου και του γεν έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Η πτώση στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας, εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, οι οποίοι καταφεύγουν μαζικά στην ασφάλεια του αμερικάνικου νομίσματος.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα μετά την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας από Α σε Α-, σύμφωνα με έκθεση της Standard& Poors. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που υποβαθμίζει ο χρηματοοικονομικός οίκος ενώ αναλυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω υποβαθμίσεις χωρών που έχουν είδη προειδοποιηθεί, όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Αναλυτικά, το δολάριο κινείται υψηλότερα κατά 0,4% σε σχέση με το ευρωπαϊκό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3093 δολάρια ανά ευρώ. Παράλληλα το γεν ενισχύεται 0,8% έναντι του ευρώ στα 116,87 γεν ανά ευρώ ενώ το δολάριο συναλλάσσεται στα 89,13 γεν ανά δολάριο.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου στα 1,4538 δολάρια ανά λίρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v