Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στερλίνας κατόπιν μείωσης επιτοκίων

Στα υψηλά δύο εβδομάδων κινείται το γεν έναντι του ευρώ καθώς η πτώση των χρηματιστηρίων διεθνώς, ωθεί τους επενδυτές στην "ασφάλεια" των ιαπωνικών κεφαλαίων. Κέρδη στερλίνας κατόπιν μείωσης επιτοκίων.

Στα υψηλά δύο εβδομάδων κινείται το γεν έναντι του ευρώ καθώς η πτώση των χρηματιστηρίων διεθνώς, ώθησε τους επενδυτές να αναζητήσουν την ασφάλεια των ιαπωνικών κεφαλαίων.

Το γεν ενισχύεται 1,1% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 125,05 γεν ανά ευρώ. Αντίθετα, το ιαπωνικό νόμισμα διολισθαίνει 1,7% σε σχέση με το δολάριο, στα 91,14 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου στα 1,3721 δολάρια ανά ευρώ. Σημειώνεται, ότι ο τραπεζικός όμιλος της UBS παροτρύνει τους πελάτες της να πουλήσουν ευρώ προς αγορά δολαρίου καθώς παρατηρεί επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παράλληλα, η βρετανική λίρα κινείται υψηλότερα 1,1% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,5266 δολάρια ανά λίρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, την τέταρτη διαδοχική μείωση, από το μήνα Οκτώβριο. Έναντι του ευρώ η λίρα Αγγλίας διαμορφώνεται στις 89,37 πέννες ανά ευρώ από 90,36 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v