Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χαμηλά 2 μηνών το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε χαμηλά δύο μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι δηλώσεις του προέδρου Trichet, περί σημαντικού βαθμού αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές οικονομίες, οδηγεί τους επενδυτές στην ασφάλεια του αμερικάνικου νομίσματος.

Σε χαμηλά δύο μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου Trichet της ΕΚΤ, περί σημαντικού βαθμού αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές οικονομίες, οδηγεί τους επενδυτές στην ασφάλεια του αμερικάνικου νομίσματος.

Παράλληλα, ο κ. Jean- Claude Trichet αποφάσισε να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων καθώς έκρινε συνετό να περιμένει περαιτέρω μακροοικονομικά στοιχεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία φορά που το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ παρέμεινα αμετάβλητο στις 2 Οκτωβρίου, το ευρώ υποχώρησε 1,3% έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ σε σχέση με το δολάριο διαπραγματεύεται στα 1,2778 δολάρια ανά ευρώ από 1,2848 την προηγούμενη μέρα. Παράλληλα η ισοτιμία ευρώ-γεν διαμορφώνεται στα 114,85 γεν ανά ευρώ από 114,90.

Στον αντίποδα, η σημερινή νέα μείωση κατά 50 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας έδωσε νέα ώθηση στη στερλίνα.

Συγκεκριμένα, η λίρα Αγγλίας ανακάμπτει σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4586 δολάρια ανά λίρα ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί το βρετανικό νόμισμα και έναντι του ευρώ, στις 87,74 πένες ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v