Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 8 εβδομάδων το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε χαμηλά οχτώ εβδομάδων  κινείται το ευρώ έναντι δολαρίου καθώς η υψηλότερη των προβλέψεων πτώση των λιανικών πωλήσεων στην ευρωζώνη ενισχύει τις φήμες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μείωση του βασικού της επιτοκίου.

Σε χαμηλά οχτώ εβδομάδων διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η υψηλότερη των προβλέψεων πτώση των λιανικών πωλήσεων στην ευρωζώνη ενισχύει τις φήμες ότι η ΕΚΤ προτίθεται να προχωρήσει σε νέα μείωση του βασικού της επιτοκίου.
 
Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται περαιτέρω έναντι ευρώ και δολαρίου καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι το νέο σχέδιο στήριξης της αμερικάνικης οικονομίας θα δυσκολευτεί να κερδίσει την έγκριση από το Κογκρέσο.

Αναλυτικότερα, το δολάριο υποχωρεί σε σχέση με το γεν με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 89,18 γεν ανά δολάριο από 89,44 που διαπραγματευόταν την προηγούμενη μέρα. Το ευρώ διολισθαίνει 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,2828 δολάρια.

Η στερλίνα διαπραγματεύεται στα 1,4398 δολάρια ανά λίρα έναντι 1,4458 την προηγούμενη μέρα ενώ το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ στις 89,31 πένες ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v