Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο εμφανίζοντας ελάχιστη άνοδο, ενώ βρίσκεται σε πορεία προς τις ισχυρότερες επιδόσεις του έναντι του γεν εδώ και επτά χρόνια.
Ο δείκτης DXY ενισχύεται ελάχιστα κατά 0,01% στις 101 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών, έναντι ενός καλαθιού μεγάλων νομισμάτων. Το νόμισμα έλαβε ώθηση από την ανατάραξη μετά την εκλογή Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, που οδήγησε υψηλότερα τις αποδόσεις του χρέους λόγω προσδοκιών για μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες, υψηλότερο πληθωρισμό και γρηγορότερο ρυθμό νομισματικής σύσφιξης.
«Η αγορά είναι λίγο πιο προσεκτική –η ισχύς του δολαρίου έχει οδηγηθεί κυρίως από προσδοκίες, επομένως αυτές μπορούν να το σπρώξουν μέχρι ενός σημείου», υπογράμμισε ωστόσο η Esther Reichelt, στρατηγική αναλύτρια στην Commerzbank για τα νομίσματα.
Μεγάλη υποχώρηση καταγράφει η στερλίνα, μετά την αδύναμη ανάγνωση για τη βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Η βρετανική λίρα εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,44% έναντι του δολαρίου, στο 1,2437.
Η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών υποχώρησε τον Νοέμβριο σε επίπεδα που θυμίζουν τον άμεσο απόηχο του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού και της απροσδόκητης έκβασή του, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η ερευνητική εταιρία GfK.
Οι επενδυτές προσπαθούν επίσης να «χωνέψουν» την ανάγκη της RBS για περισσότερο κεφάλαιο. Η τράπεζα αναθεώρησε το capital plan μετά την αποτυχία της στο πιο σκληρό stress test της Τράπεζας της Αγγλίας.
Κατά τα άλλα η κεντρική τράπεζα απεφάνθη ότι το βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι σε θέση να στηρίξει την οικονομία σε ένα σενάριο πίεσης, αλλά ο ανώτατος αναλυτής αγορών της GKFX στο Λονδίνο παρατήρησε ότι «οι ειδήσεις από σήμερα το πρωί δείχνουν ότι τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην πραγματικότητα ούτε καν πλησιάζουν στο να είναι ικανά να αποκρούσουν άλλη μια χρηματοπιστωτική κρίση».
Το ευρώ εμφανίζει άνοδο 0,12% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0664 δολάριο.