Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η στερλίνα, σταθεροποιείται το δολάριο

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,43% έναντι του αμερικανικού, στο 1,2367 δολάριο. Το δολάριο ενισχύεται με τον δείκτη DXY να καταγράφει άνοδο 0,31%, ενώ το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,50% στο 1,0574 δολάριο.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα εν αναμονή της ανακοίνωσης της βρετανικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό, η οποία αναμένεται να φέρει οριακά επιπρόσθετη στήριξη σε μια οικονομία που θα αντιμετωπίζει το 2017 περισσότερη αβεβαιότητα λόγω του Brexit.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,43% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2367 δολάριο.

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι σχετικά με τις προοπτικές οποιουδήποτε είδους τόνωσης από το φθινοπωρινό διάγγελμα του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

«Μια μέτρια χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής είναι απίθανο να προσφέρει πολλή στήριξη», εξήγησε ο Lee Hardman, αναλυτής για τα νομίσματα στην MUFG στο Λονδίνο.

Το δολάριο σταθεροποιείται κοντά στα πρόσφατα υψηλά 13,5 ετών, ενώ «παίρνει ανάσα» ενόψει της αμερικανική γιορτής των Ευχαριστιών και αφότου ενισχύθηκε χάρη στις προσδοκίες ότι η διακυβέρνηση Τραμπ θα τονώσει την ανάπτυξη και θα πιέσει ανοδικά τα επιτόκια.

Ο δείκτης DXY καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,31%, στις 101,31 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,50% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0574 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v