Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλά έτους το ευρώ έναντι δολαρίου

Ο δείκτης DXY ενισχύεται 0,35% στις 101,30 μονάδες. Το ευρώ υποχωρεί σημαντικά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,29% στο 1,0596 δολάριο.

Το δολάριο οδεύει προς σημαντική εβδομαδιαία άνοδο, αφότου αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία τροφοδότησαν τις προσδοκίες για υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,35% στις 101,30 μονάδες.

Το δολάριο στηρίζει και η χθεσινή ομιλία της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία έδωσε ισχυρές ενδείξεις ανόδου των αμερικανικών επιτοκίων μέχρι τα τέλη του έτους, κάτι που συνάδει με τις προσδοκίες των περισσοτέρων από τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Το ευρώ υποχωρεί και κυμαίνεται κοντά σε χαμηλά έτους. Το κοινό νόμισμα «ταλαιπωρείται» κυρίως λόγω μεγάλων αποκλίσεων στις προσδοκίες για την πολιτική.

Εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,29% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0596 δολάριο.

Το δολάριο ξεπέρασε τα 110 γεν για πρώτη φορά εδώ και παραπάνω από πέντε μήνες. Την ίδια ώρα που το αμερικανικό νόμισμα διατηρεί την ισχύ του, το γεν συνέχισε να αποδυναμώνεται αφότου η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσφέρθηκε εχθές να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κυβερνητικών ομολόγων.

Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά 0,39% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 110,56 γεν.

«Η BoJ κάνει βήματα για να ''χτίσει'' την αξιοπιστία της. Δεν είναι μόνο ρητορική ή λεκτική παρέμβαση», τόνισε ο Bart Wakabayashi της State Street Global Markets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v