Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το δολάριο σε υψηλό 11μήνου

Οι επενδυτές εκτιμούν πως η κυβέρνηση του Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες και θα βάλει περισσότερους περιορισμούς στο εμπόριο, βήματα που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στον χαμηλό πληθωρισμό που ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της τελευταίας δεκαετίας.

Σε υψηλό 11 μηνών εκτινάσσεται το αμερικανικό δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, λόγω των προσδοκιών για αύξηση του πληθωρισμού επί κυβερνήσεως Ντόναλντ Τραμπ.

Το κινεζικό γουάν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010, ενώ τόσο το γεν όσο και το ευρώ έφτασαν να υποχωρούν έως και 1%, σε χαμηλό πολλών μηνών.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί αυτήν την ώρα κατά 0,77% έναντι του δολαρίου, στα 1,0766 δολάρια, ενώ το γεν κινείται 1,09% χαμηλότερα στα 107,84 δολάρια.

Πιέσεις και στη στερλίνα, που υποχωρεί κατά 0,54% στα 1,2525 δολάρια.

Οι επενδυτές, που ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τις επιπτώσεις της νέας προεδρίας στις ΗΠΑ, εκτιμούν πως η κυβέρνηση του Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες και θα βάλει περισσότερους περιορισμούς στο εμπόριο, βήματα που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στον χαμηλό πληθωρισμό που ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της τελευταίας δεκαετίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v