Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο, άνω του $1,26 η στερλίνα

Το δολάριο υποχωρεί 0,12% έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, με το δείκτη DXY στις 98,74 μονάδες. Η στερλίνα ξεπέρασε το 1,26 δολάριο για πρώτη φορά εδώ και πέντε εβδομάδες. Απώλειες για το ευρώ.

Πτωτικά κινείται το δολάριο, ωστόσο νωρίτερα σήμερα βρέθηκε κοντά σε υψηλά 3,5 μηνών έναντι του γεν καθώς οι αγορές ετοιμάζονται για μια προεδρία Τραμπ που ενδέχεται να τονώσει δημοσιονομικά την αμερικανική οικονομία και να οδηγήσει σε αύξηση επιτοκίων, αναφέρει το Reuters.

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης DXY υποχωρεί κατά 0,12% στις 98,74 μονάδες.

Η στερλίνα διατηρεί την ισχύ της έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ ξεπέρασε σήμερα το 1,26 δολάριο για πρώτη φορά εδώ και πέντε εβδομάδες.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,64% έναντι του δολαρίου, στο 1,2634.

Μεταξύ άλλων, «οι αγορές πιστεύουν ότι η νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να τονώσει τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας καθώς θα εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit κάποια στιγμή το επόμενο έτος», εξήγησε o Valentin Marinov, επικεφαλής ερευνητής των νομισμάτων της G10 στην Credit Agricole στο Λονδίνο.

Σχολίασε, ωστόσο, πως «αυτό μένει να το δούμε».

Παρά την υποχώρηση του δολαρίου το ευρώ εμφανίζει πτώση έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,13%, στο 1,0879 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v