Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώσεις για δολάριο και πέσο μετά το σοκ Τραμπ

Ο δείκτης DXY υποχωρεί 0,39% στις 97,59 μονάδες, ενώ το πέσο βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό. Η στερλίνα και το ευρώ ενισχύονται έναντι του δολαρίου καθώς το αμερικανικό νόμισμα παραπαίει λόγω Τραμπ.

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα και το μεξικανικό πέσο βούλιαξε σε χαμηλό ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «χωνέψουν» την έκβαση της χθεσινής ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο δείκτης DXY υποχωρεί κατά 0,39%, στις 97,59 μονάδες.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών πυροδότησε φόβους για οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και αμφιβολίες για το αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, όπως αναμενόταν.

Το μεξικανικό πέσο, ένα νόμισμα που το τελευταίο διάστημα έχει χρησιμεύσει ως βαρόμετρο για τις προσδοκίες της αγοράς γύρω από μια προεδρία Τραμπ, βούλιαξε νωρίτερα άνω του 13% και άγγιξε το ιστορικό χαμηλό μόλις κάτω των 21 πέσος ανά δολάριο.

Η στερλίνα και το ευρώ ενισχύονται έναντι του δολαρίου καθώς το τελευταίο παραπαίει. Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο 0,27% στο 1,2414 δολάριο, ενώ το ευρώ καταγράφει άνοδο 0,30% και διαπραγματεύεται στο 1,1058 δολάριο.

«Πλέον, το δολάριο και η στερλίνα είναι δύο νομίσματα που επηρεάζονται εξαιρετικά από τα πολιτικά ρίσκα», εξήγησε ο Michael Hewson, ανώτατος αναλυτής αγορών στη CMC. «Υπάρχει μεγάλος πολιτικός κίνδυνος που περιβάλλει και τα δύο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το ευρώ έχει ωφεληθεί από τη μεταβλητότητα της στερλίνας και του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v