Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα για τη στερλίνα μετά τη δικαστική ήττα της κυβέρνησης Μέι

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 1,44% έναντι του αμερικανικού στο 1,2478 δολάριο. Το δολάριο εξακολουθεί να υποχωρεί ελαφρώς λόγω Τραμπ, ενώ το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,23% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1074.

Μεγάλη άνοδο εμφανίζει η στερλίνα αφότου βρετανικό δικαστήριο απεφάνθη κατά των κυβερνητικών σχεδίων για πυροδότηση των επίσημων διαδικασιών για το «διαζύγιο» από την ΕΕ χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 1,44% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2478 δολάριο.

«Πρόκειται περισσότερο για μια διορθωτική ανάκαμψη παρά για μια αλλαγή στην τάση», εκτίμησε πάντως ο Jeremy Stretch, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για τα νομίσματα στην CIBC στο Λονδίνο.

Αναλυτές του Citi, του μεγαλύτερου παίκτη στην παγκόσμια αγορά νομισμάτων, πρόσθεσαν ότι οι Βρετανοί βουλευτές είναι απίθανο να μπλοκάρουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 που θα πυροδοτήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Είναι δύσκολο να αγνοήσουν ότι το 51,9% της χώρας ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ», συμφώνησαν οι αναλυτές της Nomura. «Είναι ακόμη δυσκολότερο όταν είσαι βουλευτής που κάποια στιγμή θα βάλεις υποψηφιότητα για επανεκλογή», εξήγησαν.

Το δολάριο εξακολουθεί να παραπαίει εν μέσω φόβων για την πιθανότητα νίκης Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, αν και εμφανίζει μικρότερη πτώση.

Ο δείκτης DXY υποχωρεί κατά 0,03% στις 97,35 μονάδες.

Πτώση εμφανίζει και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,23% στο 1,1074 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v