Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ισχυρές πιέσεις στο δολάριο

Χαμηλότερα κινείται το αμερικανικό νόμισμα γαι δεύτερη διαδοχική ημέρα με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ. Ανακάμπτει η στερλίνα.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων της διήμερης συνεδρίασης της Fed και της αβεβαιότητας που προκαλεί η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ.

«Η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών έχει κλονίσει σοβαρά τους επενδυτές», επισημαίνει ο Craig Erlam, ανώτατος αναλυτής αγορών στην Oanda στο Λονδίνο.

«Είναι σαφές εδώ και καιρό πως οι αγορές θα προτιμούσαν πολύ περισσότερο τη σταθερότητα που θα έφερνε στην αμερικανική οικονομία μια νίκη Κλίντον και η αντίδραση τις τελευταίες 24 ώρες περίπου, από όταν άρχισαν οι δημοσκοπήσεις να αλλάζουν τόσο δραματικά, απλά το επιβεβαιώνει αυτό», πρόσθεσε.

Το δολάριο σημειώνει πτώση 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1110 δολ. από 1,1056 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1050 έως 1,1116 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί 0,9% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 103,22 γεν από 104,15 την προηγούμενη μέρα.

H στερλίνα κινείται ανοδικά 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2299 από 1,2244 την Τρίτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v