Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στο δολάριο λόγω Τραμπ

Ενισχύονται τα ασφαλή καταφύγια, η στερλίνα και το ευρώ, καθώς αποδυναμώνεται το δολάριο μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο δείκτης DXY υποχωρεί 0,43% στις 97,31 μονάδες.

Πτωτικά κινείται το δολάριο, ενώ ελβετικό φράγκο και γεν ενισχύονται έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα μιας νίκης Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια. Στερλίνα και ευρώ επίσης ενισχύονται έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης DXY υποχωρεί κατά 0,43% στις 97,31 μονάδες.

Το γεν, το οποίο κυμαίνεται χαμηλά τον τελευταίο μήνα, άγγιξε νωρίτερα σήμερα τα υψηλότερα επίπεδά του από τις 21 Οκτωβρίου έναντι του δολαρίου. Το ελβετικό φράγκο άγγιξε υψηλά ενός μήνα έναντι του δολαρίου και τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ.

Δημοσκοπήσεις έδωσαν την Τρίτη προβάδισμα 1-2 ποσοστιαίων μονάδων στον Ντόναλντ Τραμπ, παρότι η Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν πέντε ποσοστιαίες μονάδες μπροστά σε δημοσκόπηση που έδωσε το Reuters τη Δευτέρα.

«Η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών έχει κλονίσει σοβαρά τους επενδυτές», εξήγησε ο Craig Erlam, ανώτατος αναλυτής αγορών στην Oanda στο Λονδίνο.

«Είναι σαφές εδώ και καιρό πως οι αγορές θα προτιμούσαν πολύ περισσότερο τη σταθερότητα που θα έφερνε στην αμερικανική οικονομία μια νίκη Κλίντον και η αντίδραση τις τελευταίες 24 ώρες περίπου, από όταν άρχισαν οι δημοσκοπήσεις να αλλάζουν τόσο δραματικά, απλά το επιβεβαιώνει αυτό», πρόσθεσε.

Η στερλίνα ενισχύεται χάρη στην αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, ενώ νωρίτερα σήμερα βρέθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Η βρετανική λίρα εμφανίζει αυτή τη στιγμή άνοδο της τάξης του 0,65%, στο 1,2323.

Άνοδο καταγράφει και το ευρώ, το οποίο ενισχύεται κατά 0,36% έναντι του δολαρίου στο 1,1097.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v