Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται σε υψηλά 11 μηνών το δολάριο

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,21% στις 100,35 μονάδες. Η στερλίνα και το ευρώ καταγράφουν σημαντικές απώλειες έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με πτώσεις 0,24 και 0,27% αντίστοιχα.

Ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα ενώ σταθεροποιείται κοντά σε υψηλά 11 μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, με τις μεγάλες τράπεζες να διχάζονται επάνω στις άμεσες προοπτικές έπειτα από το ράλι μιας εβδομάδας μετά την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο δείκτης DXY ενισχύεται κατά 0,21% στις 100,35 μονάδες, ενώ ξεπέρασε το υψηλό των 100,26 μονάδων της Τρίτης.

Στο μεταξύ, η έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών έχει εγείρει ανησυχίες για νέο γύρο πιθανώς αποσταθεροποιητικών νικών για τους λαϊκιστές σε εκλογικές μάχες σε όλη την Ευρώπη το 2017 και κάποιες τράπεζες και traders πιστεύουν ότι το ευρώ θα αρχίσει να οδεύει πίσω προς το χαμηλό του 1,05 δολαρίου.

Το κοινό νόμισμα εμφανίζει μεγάλη πτώση της τάξης του 0,24% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0696 δολάριο.

Η στερλίνα επίσης υποχωρεί κατά 0,27% έναντι του δολαρίου, στο 1,2420, αν και νωρίτερα σήμερα εμφάνιζε άνοδο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ανεργία, που βρέθηκε στο 4,8% και σε χαμηλά δεκαετίας το τρίτο τρίμηνο.

Πράγματι, «τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας θα εξυπηρετήσουν μόνο ως σύντομο διάλειμμα για τις ισοτιμίες της στερλίνας. Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, το Brexit θα κυριαρχήσει», εξήγησαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Commerzbank σε ερευνητική τους έκθεση.

Πάντως, κάποιοι αναλυτές επισημαίνουν πως η βρετανική λίρα θα επωφεληθεί από τα πολιτικά ρίσκα που αναμένονται τους ερχόμενους μήνες και συγκεκριμένα από το ιταλικό δημοψήφισμα και από τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία. Ωστόσο δε συμφωνούν όλοι.

Το κινεζικό γουάν βρέθηκε σήμερα σε χαμηλά οκτώ ετών έναντι του δολαρίου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία της χώρας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v