Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα δολάριο και στερλίνα

Ο δολαριακός δείκτης, που χθες είχε αγγίξει το 100,22, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015, κινείται σήμερα στο 99,662. Σημαντικές πιέσεις στη στερλίνα λόγω Brexit και απρόσμενης υποχώρησης του πληθωρισμού τον Οκτώβριο.

Υποχωρεί από το υψηλό 11 μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων το αμερικανικό δολάριο, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών.

Η νίκη-έκπληξη του Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει προσδοκίες για υψηλότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ τα σχέδιά του για μεγάλες δημοσιονομικές δαπάνες και προστατευτισμό στο εμπόριο εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού.

Το δολάριο είχε τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του τελευταίου χρόνου, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν αυξηθεί σε υψηλό 10μήνου.

Ο δολαριακός δείκτης, που χθες είχε αγγίξει το 100,22,  το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015, κινείται σήμερα στο 99,662.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,4% στα 1.0778 δολάρια, ενώ το γεν παραμένει κοντά στο χαμηλό πέντε μηνών, στα 108,3 γεν/δολάριο.

Σημαντικές απώλειες για τη στερλίνα, μετά το δημοσίευμα των BBC και The Times που ανέφερε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει συνολικό σχέδιο για το Brexit, αλλά και λόγω της απρόσμενης υποχώρησης που εμφάνισε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v