Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφριά υποχώρηση για το δολάριο, σταθεροποιητικά η στερλίνα

Ο δείκτης DXY εμφανίζει μικρή πτώση 0,02% στις 100,28 μονάδες. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί ελάχιστα κατά 0,01% έναντι του αμερικανικού, στο 1,2441. Το ευρώ εμφανίζει άνοδο 0,10% στο 1,0702 δολάριο.

Υποχωρεί ελαφρώς το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, λόγω των εικασιών πως η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, θα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το ρυθμό ανόδου του δολαρίου σε υψηλά 13,5 ετών την περασμένη εβδομάδα, αλλά και για την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων που ακολούθησε.

Ο δείκτης DXY εμφανίζει μικρή πτώση της τάξης του 0,02%, στις 100,28 μονάδες.

«Όλα τα βλέμματα είναι στη Γέλεν σήμερα», επιβεβαίωσε ο Valentin Marinov, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων των χωρών της G10, στην Credit Agricole στο Λονδίνο. Ο ειδικός επεσήμανε πως ομιλητές από τους κόλπους της κεντρικής τράπεζας φάνηκαν διχασμένοι αυτή την εβδομάδα, στο θέμα της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μετά την εκλογή Τραμπ.

«(Η Γέλεν) μπορεί να μη μοιραστεί τον ενθουσιασμό των αγορών σχετικά με το μελλοντικό αντίκτυπο των πολιτικών Τραμπ. Και θα μπορούσε να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη γρήγορη άνοδο του δολαρίου και τη σύσφιξη των συνθηκών μέσω των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων. Αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει κάποια απόσυρση κερδών», πρόσθεσε.

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα, η οποία έλαβε νωρίτερα μια μικρή τόνωση από τα θετικά στοιχεία για τις βρετανικές πωλήσεις λιανικής του Οκτωβρίου. Οι πωλήσεις αναπτύχθηκαν τον περασμένο μήνα με το γρηγορότερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων περίπου 15 ετών.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί ελάχιστα κατά 0,01% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2441 δολάριο.

«Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τη στερλίνα –στην πραγματικότητα κάθε φορά που δημοσιοποιούνται στοιχεία, ξεπερνούν τις προσδοκίες», ανέφερε η Clara Leonard, στρατηγική αναλύτρια για τα νομίσματα, στην BNP Paribas.

Η ειδικός εκτίμησε ότι «η στερλίνα θα πρέπει να συνεχίσει τις ανατιμήσεις (γιατί) αναμένουμε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δε θα αναλάβει δράση. Θεωρούν ότι ο πληθωρισμός θα έχει ξεπεράσει τους στόχους μέχρι το 2018, οπότε θα προσπαθήσουν να αποφύγουν περαιτέρω αποδυνάμωση της στερλίνας (χαλαρώνοντας κι άλλο την πολιτική)».

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,10% στο 1,0702 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v