Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν στερλίνα και δολάριο

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,39% έναντι του αμερικανικού στο 1,2444 δολάριο. Ο δείκτης DXY εμφανίζει ελάχιστη πτώση 0,01% στις 100,87 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχύεται κατά 0,04% στο 1,0634 δολάριο.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα, η οποία ωστόσο νωρίτερα σήμερα ενισχύθηκε αρκετά και βρέθηκε σε υψηλά εβδομάδας λόγω προσδοκιών για soft Brexit.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,39% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2444 δολάριο.

Η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις στις ανησυχίες των επιχειρηματικών ηγετών, πως η Βρετανία θα οδηγηθεί «στο γκρεμό» μετά την έξοδό της από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ενδεχομένως υπαινισσόμενη μια κάποια μορφή μεταβατικής συμφωνίας.

Το βρετανικό νόμισμα, πάντως, δεν επηρεάστηκε καθόλου από τα στοιχεία που κατέδειξαν πως η Βρετανία είχε πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τον Οκτώβριο. Τα δημόσια οικονομικά και πάλι ήταν αδύναμα συνολικά για το έτος.

Το δολάριο υποχωρεί από τα υψηλά έξι μηνών έναντι του γεν, ενώ δύο καλές εβδομάδες για το αμερικανικό νόμισμα από την εκλογή Τραμπ και μετά, φαίνεται πως έφτασαν στο τέλος τους.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, αυτή τη στιγμή υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,01% στις 100,87 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,04% στο 1,0634.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v