Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το ευρώ από χαμηλό σχεδόν 12 μηνών

Πάνω από το 1,06 δολ. ενισχύεται το ευρώ. Ισχυρή άνοδος για την στερλίνα. Σταθεροποιητικά κινείται το γεν σε σχέση με το δολάριο. Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου αφού πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό σχεδόν δώδεκα μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την Fed είχε οδηγήσει σε ράλι το δολάριο τις προηγούμενες δέκα μέρες.

Ωστόσο οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, όπως η ανακοίνωση της καγκελαρίου Μέρκελ ότι κατεβαίνει για τέταρτη θητεία, θεωρείται από τους στρατηγικούς αναλυτές ως θετική εξέλιξη για το ευρώ, αν και δεν αποτέλεσε έκπληξη.

«Η Μέρκελ θεωρείται ισχυρή στήριξη για το ευρώ (...) και θεωρείται σύμβολο σταθερότητας», επιβεβαίωσε η Esther Reichelt, στρατηγική αναλύτρια για τα νομίσματα στην Commerzbank.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,0632 δολ. από 1,0591 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0589 έως 1,0651 δολ.

Παράλληλα, σε υψηλό έξι μηνών παραμένει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν. Συγκεκριμένα, το δολάριο υποχωρεί οριακά σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 110,87 γεν από 110,89 την Παρασκευή.

H στερλίνα κινείται ανοδικά 1% έναντι του δολαρίου στο 1,2474 από 1,2346 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v