Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει με το ζόρι το γεν από το χαμηλό επτά ετών

Γρήγορα ξεπεράστηκε το σοκ από την ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας. Οριακά ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Στο 1,2497 δολ. το ευρώ.

Από το χαμηλό του 2008 ανακάμπτει το γεν έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου μετά την απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα η Ιαπωνία ανακοίνωσε ύφεση 1,6% στο γ' τρίμηνο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,2%. Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της ύφεσης φούντωσε τα σενάρια των προώρων εκλογών στη χώρα.

Επιπλέον το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται οριακά σε σχέση με το δολάριο από το χαμηλό επτά ετών.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Bank of NY Mellon, Neil Mellor,"το γεν δείχνει να ανακάμπτει. Ωστόσο η ισοτιμία δολαρίου-γεν έχει ακολουθήσει ανοδική πορεία καιρό τώρα και φαίνεται ότι δε θα αλλάξει η κατεύθυνση μακροπρόθεσμα

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,3% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 145,27 γεν, αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως τα 146,53 γεν.

Επιπλέον με ήπιες διακυμάνσεις κινείται η ισοτιμία δολαρίου- γεν στα 116,25 ενώ νωρίτερα –στο άκουσμα της είδησης της ύφεσης- είχε κινηθεί χαμηλότερα έως τα 117,05, σε χαμηλό αντίστοιχο του Οκτωβρίου 2007.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2497.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v