Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το γεν από χαμηλό επτά ετών

Ενισχύεται το γεν έναντι των υπολοίπων νομισμάτων μετά τη "βουτιά" την προηγούμενη μέρα. Στο επίκεντρο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιαπωνία. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Από το χαμηλό επτά ετών ανακάμπτει το γεν έναντι του δολαρίου καθώς εντίνονται οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Επιπλέον η βρετανική λίρα υποχώρησε αισθητά έναντι του ευρώ και του δολαρίου καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων μετά την υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της χώρας.

«Το κύριο ζήτημα στις αγορές συναλλάγματος είναι αν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρόωρες εκλογές και θα καθυστερήσει την αύξηση στο φόρο πωλήσεων», αναφέρει ο αναλυτής της Bank of Tokyo, Lee Hardman.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 115,19 γεν, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε 0,2%. Σημειώνεται ότι χθες το γεν είχε ανέλθει έως τα 116,10.

Παράλληλα το γεν κινείται ανοδικά 0,6% και έναντι του ευρώ στα 143,50.

Επιπλέον το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2456.

Η βρετανική λίρα σημειώνει πτώση 0,7% έναντι του δολαρίου στο 1,5810. Αντίστοιχα η λίρα υποχωρεί 0,5% και σε σχέση με το ευρώ στα 78,78.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v