Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό επτά ετών καθηλώνεται το γεν έναντι του δολαρίου

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο ιαπωνικό νόμισμα. Ήπιες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου. Πτώση για το ρωσικό ρούβλι. Σε υψηλό δύο ετών το ελβετικό φράγκο σε σχέση με το ευρώ.

Σε χαμηλό επτά ετών υποχωρεί το γεν έναντι του δολαρίου καθώς εντείνονται οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον επόμενο μήνα.

Το δολάριο ενισχύθηκε και σε σχέση με την πλειοψηφία των υπολοίπων νομισμάτων καθώς οι αναλυτές αισιοδοξούν για την δυναμική της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Επιπλέον το ελβετικό φράγκο έπιασε υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ. Στον αντίποδα, το ρωσικό ρούβλι υποχωρεί αισθητά καθώς η κυβέρνηση του Κρεμλίνου προειδοποίησε σήμερα ότι θα εντείνει τις κυρώσεις έναντι Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Ειδικότερα το ιαπωνικό νόμισμα κινείται χαμηλότερα 0,8% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 115,80 γεν αφού πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό Οκτωβρίου 2007, στα 116,10.

Επιπλέον το γεν σημειώνει πτώση 0,9% έναντι του ευρώ στα 143,89.

Η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου κινείται με μικρές διακυμάνσεις στο 1,2426.

Παράλληλα το ρωσικό ρούβλι υποχωρεί 1,5% σε σχέση με το δολάριο στα 46,53 ενώ το ελβετικό φράγκο ενισχύεται 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2028.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v