Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία πτώση 0,7% για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο επίκεντρο τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο ρωσικό ρούβλι.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων σημειώνει το δολάριο καθώς η απασχόληση τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο απ' όσο αναμενόταν.

«Οι αριθμοί δεν είναι τραγικοί- είναι ίσως λίγο κατώτεροι από τις προβλέψεις μας», σημείωσε ο αναλυτής της Citigroup, Steven Englander αναφορικά με τα στοιχεία απασχόλησης που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg οδεύει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του 2014 ενώ το ευρώ κινείται για την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση παρά τη χθεσινή διαβεβαίωση Ντράγκι ότι θα στηρίξει τις οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το δολάριο υποχωρεί 0,6% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 114,54 γεν αφού πρώτα την Πέμπτη είχε ανέλθει σε υψηλό αντίστοιχο του Νοεμβρίου 2007, στα 115,52.

Παράλληλα το ευρώ ενισχύεται 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2437, καταγράφοντας ωστόσο εβδομαδιαία πτώση 0,7%.

Επιπλέον η ισοτιμία γεν- ευρώ παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις στα 142,47.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί 0,4% στις 1.093,79 μονάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση για τον δείκτη από τις 15 Οκτωβρίου. Στην εβδομάδα, ο δείκτης σημειώνει άνοδο 1,2%, τη μεγαλύτερη από το Νοέμβριο 2013.

Παράλληλα, δραματική χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η πτώση που καταγράφει το ρωσικό ρούβλι καθώς υποχωρεί 2,2% έναντι του δολαρίου στα 48,60. Αντίστοιχα το ρωσικό νόμισμα κινείται πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 60 ρουβλιών έναντι του ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v