Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά το δολάριο

Παραμένει σε ανοδική τροχιά το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Καλά τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο εκλογών στην Ιαπωνία, προβληματίζει τους επενδυτές.

Σε υψηλό επτά ετών ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν καθώς τα καλά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ καλλιεργούν προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει αποκτήσει γερές βάσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί αισθητά καθώς οι αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις των πολιτικών στην Ιαπωνία αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στον αντίποδα το ελβετικό φράγκο οδεύει για την έκτη διαδοχική ανοδική εβδομάδα έναντι του ευρώ.

Ο αναλυτής της Mizuho Financial Group, Fabian Eliasson προέβλεψε ότι «Οι μετρήσεις λιανικών πωλήσεων θα βελτιώνονται όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα» και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι «το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του γεν».

Το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,8% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 116,65 γεν αφού πρώτα ενισχύθηκε έως τα 116,82, σε υψηλό αντίστοιχο του Οκτωβρίου 2007.

Επιπλέον το δολάριο κινείται ανοδικά 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,2418.

Παράλληλα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το γεν στα 144,88.

Το ελβετικό φράγκο ανήλθε στο 1,20152 σε σχέση με το ευρώ, μέτρηση η οποία βρίσκεται κάτω από τη κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v