Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις για το δολάριο

Οι δηλώσεις του William Dudley της Fed που ανέκοψαν την ανοδική πορεία του αμερικανική νομίσματος. Κατά 0,2% ανακάμπτει το ευρώ στα 1,2468 δολ.

Πτωτικά κινείται το δολάριο μετά από πολλές ημέρες ανοδικής πορείας, καθώς ανώτατο στέλεχος της Fed κάλεσε τους επενδυτές να είναι υπομονετικοί σε ότι αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, ο  δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.092,77, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1,2468 δολ.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι σημειώνουμε πρόοδο προς τους στόχους μας, αλλά ακόμη χρειάζεται να σημειώσουμε πολύ περισσότερη πρόοδο» δήλωσε ο  πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, William Dudley, ο οποίος έχει μόνιμη θέση στη Federal Open Market Committee και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι οι προσδοκίες της αγοράς που εκτιμούν ότι θα αυξήσουμε κάποια στιγμή προς τα μέσα του επόμενου έτους ή αργότερα, είναι εύλογες». Διευκρίνισε πάντως, ότι δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος και πως η βασική του απάντηση είναι «Δεν γνωρίζω. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα αναπτυχθεί η εικόνα».

«Το ευρώ ενισχύεται λόγω των δηλώσεων Dudley» εξηγεί ο Ulrich Leuchtmann, της Commerzbank και συμπληρώνει: «Η αβεβαιότητα αναφορικά με την εξομάλυνση της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής ενισχύεται με τέτοια σχόλια. Δεν νομίζω ότι θα κρατήσει όμως, για πολύ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v