Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έπιασε υψηλό δύο ετών η βρετανική λίρα έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Σε υψηλό δύο ετών ανήλθε η βρετανική λίρα μετά το δημοψήφισμα στη Σκοτία. Συνεχίζονται οι πιέσεις στο γεν. Τα εβδομαδιαία στατιστικά των νομισμάτων.

Σε υψηλό έξι ετών παραμένει το δολάριο έναντι του γεν ενώ η βρετανική λίρα συνεχίζει ανοδικά έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στη Σκοτία.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται 0,4% και οδεύει για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, το οποίο είναι το μακροβιότερο κερδοφόρο σερί από το Μάρτιο του 2013.

Το δολάριο κινείται οριακά ανοδικά 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 108,82 γεν. Νωρίτερα το δολάριο είχε ενισχυθεί έως τα 109,46, σε υψηλό Αυγούστου 2008. Σε εβδομαδιαία βάση το δολάριο ενισχύεται 1,4% έναντι του γεν.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το ευρώ στο 1,2829, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,9%.

Η βρετανική λίρα εκτοξεύτηκε σε υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ καθώς το 55% των Σκοτσέζων ψήφισαν κατά της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθησυχάζοντας τους φόβους των επενδυτών.

Αναλυτικά, η βρετανική λίρα κινείται ανοδικά 0,2% σε σχέση με το ευρώ στις 78,64 πένες ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως τις 78,10 πένες, σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2012. Στην εβδομάδα η στερλίνα ενισχύεται 1,3% έναντι του ευρωπαικού νομίσματος.

Επιπλέον σε σχέση με το δολάριο, η λίρα υποχωρεί 0,3% στο 1,6340, αφού πρώτα ενισχυόταν έως το 1,6525.

 

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v