Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία ανάκαμψης το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά το χαμηλό 14 μηνών στις 9 Σεπτεμβρίου. Πέμπτη εβδομάδα ανόδου για το δολάριο σε σχέση με το γεν. Ικανοιποίησαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων 10 μηνών οδεύει το δολάριο έναντι των υπολοίπων ισοτιμιών (δείκτης δολαρίου του Bloomberg), μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσει σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών γεγονός που προκάλεσε εκ νέου ανησυχίες σε επενδυτές και αναλυτές ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα.

Τα καλά στοιχεία λιανικών πωλήσεων μπορεί να μην εκτοξεύουν το δολάριο ωστόσο το διατηρεί σε καλά επίπεδα ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει ο αναλυτής της Commonwealth Foreign Exchange Inc, Omer Esiner.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται 0,1% στις 1.050,82 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,2%, η οποία είναι η μεγαλύτερη από την 1η Νοεμβρίου.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται ανοδικά 0,2% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2956. Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου το ευρώ είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 14 μηνών στο 1,2860.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στα 107,28, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 2,1%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v