Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 14 μηνών το ευρώ αγγίζοντας το $1,28

Η έκθεση της Fed Σαν Φρανσίσκο αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά συναλλάγματος. Έντονη άνοδος για το αμερικανικό νόμισμα. Σε χαμηλό έξι ετών το γεν. Διατηρούνται οι πιέσεις στην στερλίνα με το βλέμμα στην Σκωτία.

Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει η έκθεση της Fed Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας ισχυρή άνοδο για το αμερικανικό νόμισμα. Η έκθεση πρακτικά προειδοποιεί τις αγορές ότι στηρίζονται υπερβολικά στην εκτίμηση για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα. «Τα στοιχεία δείχνουν πως ο κόσμος φαίνεται πως αναμένει πιο στηρικτική νομισματική πολιτική από ότι οι συμμετέχοντες στην FOMC» αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση, αναγκάζοντας επενδυτές και αναλυτές να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά την χρηματοοικονομική κρίση.

Ο δείκτης δολαρίου του πρακτορείου Bloomberg βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 12 μηνών, αγγίζοντας τις 1.046 μονάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 106,17 γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008. Το ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό 14 μηνών, αγγίζοντας τα 1,2860 δολ,. καταγράφοντας απώλειες 0,3%.

Σε χαμηλό δέκα μηνών παραμένει και η ισοτιμία της στερλίνας (1,6096 δολ.) καθώς το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εξελίσσεται σε σκληρό ντέρμπι. Νέα δημοσκόπηση δείχνει το στρατόπεδο του «Όχι» να αποσπά το 39% και το «Ναι» το 38%». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v