Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε υψηλό έτους το δολάριο έναντι του ευρώ

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Στο προσκήνιο η Fed και ο χρόνος αύξησης των επιτοκίων.

Ενισχύεται το δολάριο καθώς τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τον αναμενόμενο χρόνο.

Αναλυτικά, το γεν υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008 έναντι του δολαρίου μετά από δημοσιεύματα ότι η Ιαπωνία θα στραφεί σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου, περιορίζοντας τη ζήτηση για το εθνικό της νόμισμα (το οποίο θεωρείται τοποθέτηση μικρού κινδύνου).

Επιπλέον στις ΗΠΑ, ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς ανήλθε στις 59 μονάδες έναντι 57,1 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg που απεικονίζει την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με δέκα άλλα νομίσματα, ενισχύεται 0,4% στις 1.034,41 μονάδες ήτοι σε υψηλό αντίστοιχο της 23ης Ιανουαρίου.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 105,04 γεν.

Επιπλέον το γεν κινείται πτωτικά 0,6% και έναντι του ευρώ στα 137,82.

Το δολάριο κινείται με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το ευρώ στο 1,3120 αφού πρώτα ενισχύθηκε σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2013, στο 1,3110.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v