Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2 ετών ενισχύεται η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2012 έναντι του ευρώ. Κέρδη 0,7% έναντι του δολαρίου. Ισχυρή άνοδο βλέπουν για το χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά το "Όχι" των Σκοτσέζων.

Ράλι καταγράφει η στερλίνα, ενώ και το χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να ανοίξει με ισχυρή άνοδο καθώς το κρίσιμο δημοψήφισμα έκρινε την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,7% στα 1,6489 δολ., ενώ έναντι του ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2012. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, η στερλίνα ενισχύεται στα 180 γεν, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008. Παράλληλα, τα futures για τον FTSE 100 δείχνουν άνοδο κατά 1,1%.

«Τα οικονομικά μεγέθη είναι πολύ θετικά για την στερλίνα, ειδικότερα έναντι του ευρώ. Επιπλέον, με την ψήφο κατά της ανεξαρτησίας είναι τώρα ελεύθερη και η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων» εξηγεί ο Χάουαρντ Άρτσερ της IHS Global Insight.

«Αυτή είναι η αναμενόμενη αντίδραση της αγοράς» εξηγεί ο Σάιμον Ντέρικ της BNY Mellon και συμπληρώνει ότι εν μέρει «αντικατοπτρίζει τα σημαντικά ερωτήματα για τον πολιτικό αντίκτυπο και στις τέσσερις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Τώρα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις γενικές εκλογές του Μαΐου.  Οι επενδυτές θα θελήσουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για το πώς η αυτό το δημοψήφισμα επηρέασε την υποστήριξη για τα βασικά κόμματα του Westminister όπως επίσης και για το πώς θα επηρεαστεί το δημοψήφισμα το 2017 για την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v