Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει σε ανοδική πορεία το δολάριο

Έπιασε υψηλό 14 μηνών ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg. Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed οι επενδυτές. Υψηλότερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανοδική ανάσα για το γεν σε σχέση με το δολάριο.

Σε υψηλό 14 μηνών κινείται το δολάριο (δείκτης δολαρίου του Bloomberg) καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Fed την Τετάρτη θα προχωρήσει σε αλλαγή στο guidance των επιτοκίων.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg μετρίασε την άνοδό του στις 1.050 μονάδες μετά την απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ. Ωστόσο νωρίτερα ο δείκτης ενισχυόταν έως 0,2% στις 1.052,14 μονάδες, ήτοι σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2013.

Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών υποχώρησαν για έκτη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Janet Yellen θα αλλάξει το guidance για τα επιτόκια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Το δολάριο ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2934.

Στον αντίποδα το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 107,11 γεν.

Επιπλέον το ευρώ κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το γεν στα 129,33. Σημειώνεται ότι σήμερα οι χρηματαγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v