Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις για το δολάριο με επίκεντρο τη Fed

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα το δολάριο τόσο σε σχέση με το ευρώ όσο και με το γεν, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Πιέσεις στη βρετανική λίρα ενόψει δημοψηφίσματος.

Σε υψηλό σχεδόν έξι ετών διαπραγματεύεται το δολάριο έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν τις προθέσεις της Fed αναφορικά με το χρόνο αύξησης των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Wells Capital Management, Kirk Hartman, "Δε νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία στην αγορά ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Επιπλέον υπάρχει η προσδοκία ότι το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται».

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται με μικρές διακυμάνσεις, παραμένοντας σε υψηλό 14 μηνών στις 1.049,79 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε ανέλθει έως τις 1.052 μονάδες.

Επιπλέον πιέσεις ασκούνται στη βρετανική λίρα εν αναμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στη Σκοτία.

Το δολάριο υποχωρεί οριακά 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 107,07 γεν. Σημειώνεται ότι το δολάριο στις 12 Σεπτεμβρίου είχε ανέλθει σε υψηλό αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου 2008 στα 107,39 γεν.

Παράλληλα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,2952, καταγράφοντας μικρές διακυμάνσεις.

Επιπλέον η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,6204 και σε σχέση με το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% στις 79,94 πένες.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v