Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για το δολάριο με το βλέμμα στην οικονομία

Κάτω από τα 1,34 δολ. διαμορφώνεται το ευρώ. Το δολάριο επιμένει ανοδικά μετά τη σημαντική άνοδο του Ιουλίου. Οι προβλέψεις για τα στοιχεία ανεργίας και για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ανοδικά συνεχίζει το αμερικανικό νόμισμα λίγο πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου ενις΄χυεταικατ΄α0,1% στο 81,51 σε απόσταση αναπνοής από νέο υψηλό δέκα μηνών. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 1,3389 δολ. και έναντι της βρετανικής στερλίνας στα 1,6829 δολ.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε τον Ιούλιο άνοδο 2,2% κυρίως γιατί αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Fed προχώρησε σε νέα μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Η ανακοίνωση όμως έδειξε ότι η ψηφοφορία δεν ήταν ομόφωνη και πως ένα από τα δέκα μέλη της FOMC ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων. «Είναι η πρώτη διάσταση απόψεων επί προεδρίας Τζάνετ Γέλεν» σημείωσαν οι Financial Times.«Οι αγορές θα φοβούνται τώρα περισσότερο το σενάριο αύξησης των επιτοκίων και ενίσχυσης του δολαρίου»  αναφέρουν και οι αναλυτές της Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v