Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,34 δολ. υποχωρεί το ευρώ δια χειρός... Ifo

Σκωτσέζικο ντους για τους επενδυτές τα οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης. Μία ημέρα μετά τη θετική έκπληξη από το δείκτη ΡΜΙ, ανακοινώνεται αιφνιδιαστική επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Πτωτικές τάσεις δέχεται το ενιαίο νόμισμα, καθώς οι ειδήσεις από το «μέτωπο» της οικονομίας μοιάζουν με σκωτσέζικο ντους για τους επενδυτές. Μία ημέρα μετά την απροσδόκητη αναρρίχηση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ στην ευρωζώνη που οδήγησε το ευρώ πάνω από τα 1,3570 δολ., τα στοιχεία από τη Γερμανία είναι απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε τον Ιούλιο στο 108 από 109,7 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν πολύ μικρότερη υποχώρηση στο 109,4.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με το ευρώ να υποχωρεί στα 1,3442 δολ. αμέσως μετά την ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν για μία ακόμη φορά, εάν η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και κυρίως σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v