Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχωρεί το ευρώ

Πιέσεις δέχεται το ενιαίο νόμισμα αγγίζοντας τα 1,3475 δολ. Η προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε υψηλό έξι μηνών ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ λίγο πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, για τα οποία πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα αναγκάσουν την Τζάνετ Γέλεν σε ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχώρησε στα 1,3475 δολ. που είναι το χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν έξι μηνών. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% στα 136,95 γεν.

«Εάν υπάρξουν στοιχεία για ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τότε θα δούμε νέα άνοδο του δολαρίου καθώς θα υπάρξει ενίσχυση των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων» εξηγεί ο Lee Hardman της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Ο πληθωρισμός Ιουνίου ανακοινώνεται σήμερα Τρίτη και οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg,  προβλέπουν ότι ενισχύθηκε στο 2,1%, που θα είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012.

Παράλληλα, οι αναλυτές δίνουν 46% πιθανότητα να υπάρξει αύξηση επιτοκίων από τη Fed μέχρι τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα. Αντίστοιχες είναι και οι κινήσεις στις αγορές. Οι αποδόσεις των 2ετών Treasury άγγιξαν το 0,5%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουλίου. «Τα spread των αποδόσεων κινούνται ενάντια στο ευρώ εδώ και καιρό και πιθανότατα θα συνεχιστεί αυτή η τάση» υποστηρίζει και ο Lee Hardman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v