Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος το ευρώ

Χαμηλός όγκος συναλλαγών, αλλά έντονη νευρικότητα κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην αγορά συναλλάγματος. Ανακάμπτει το ευρώ από το χαμηλό 5 μηνών. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τις κινήσεις της ΕΚΤ και το ενιαίο νόμισμα.

Το ευρώ καλύπτει εν μέρει το χαμένο έδαφος έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 1,35 δολ., καθώς οι χαμηλές αποδόσεις των Treasuries δημιουργούν πτωτικές τάσεις για το δολάριο. Ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά της Ιαπωνίας είναι κλειστή λόγω αργίας, αλλά η νευρικότητα είναι αρκετά έντονη με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην Ουκρανία και την αναζωπύρωση των μαχών στο Ντονέτσκ. 

Το ευρώ, που είχε υποχωρήσει την Παρασκευή σε χαμηλό πέντε μηνών (1,3491 δολ.) τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3530 δολ. και ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 136,92 γεν.

«Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι ήπια και η αύξηση των επιτοκίων απέχει ακόμη πολύ» εξηγεί ο Πάτρικ Μπένετ, της CIBC World Markets. «Δεν υπάρχουν πολλές οικονομικές ειδήσεις και οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα γεωπολιτικά γεγονότα. Αυτή είναι η συνταγή για μία γενικώς άνευρη αγορά» συμφωνεί και ο Mitul Kotecha επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής για την αγορά συναλλάγματος της Barclays στη Σιγκαπούρη και συμπλήρωσε: «Γενικά, εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το ευρώ θα αντιμετωπίσει περισσότερες πτωτικές πιέσεις. Οι πιθανότητες είναι πως θα δούμε πιο επιθετικές κινήσεις από την ΕΚΤ τους επόμενους μήνες». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v