Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για το δολάριο- Διολισθαίνει το γεν

Πτώση έναντι και των δεκαέξι βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων πραγματοποιεί το γεν. Πτώση 0,3% έναντι του δολαρίου, η μεγαλύτερη από 3 Ιουλίου.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και του ευρώ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen και την αυριανή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. 

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο 1,363, από 1,361 την Παρασκευή. 

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του αμερικάνικου νομίσματος έναντι ενός καλαθιού 10 νομισμάτων, παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος στις 1.007,16 μονάδες

Το ουγγρικό φιορίνι ήταν το νόμισμα με τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 0,3%. Την μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η ινδική ρουπία.

Πτώση έναντι και των δεκαέξι βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων πραγματοποιεί το γεν εν μέσω προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν την επεκτατική νομισματική πολιτική.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Το γεν διολισθαίνει 0,3% έναντι του δολαρίου στα 101,59 γεν το δολάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 3 Ιουλίου.

Η διολίσθηση του γεν οφείλεται σε «ένα συνδυασμό αύξησης της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ελαφρώς υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Από τις αποφάσεις ή τις ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, η πιο σημαντική είναι της Yellen και μπορεί να είναι θετική για το δολάριο» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v