Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τα νομίσματα των αναδυόμενων - Πτώση για βρετανική λίρα

Απώλειες κατέγραψε η βρετανική λίρα, μετά την δήλωση του επικεφαλής της BoE ότι οι αυξήσεις στα επιτόκια θα είναι πιο συγκρατημένες σε σχέση με το παρελθόν. Το ευρώ σημείωσε οριακές μεταβολές έναντι του γεν και του αμερικανικού νομίσματος.

Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, μεταξύ των οποίων το ραντ της Ν. Αφρικής και η τουρκική λίρα, ενισχύθηκαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα, μετά από στοιχεία που έδειξαν βελτίωση στο μέτωπο της ανάπτυξης και ενώ οι κεντρικές τράπεζας διατηρούν τις υποστηρικτικές νομισματικές πολιτικές.

«Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών θα έχουν καλή επίδοση σε μια εποχή που τα στοιχεία είναι καλά, αλλά οι κεντρικές τράπεζες τονίζουν ότι θα αποσύρουν με αργούς ρυθμός την εξυπηρετική πολιτική» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Το δολάριο της Αυστραλίας σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Το ευρώ σημείωσε οριακές μεταβολές έναντι του γεν και του αμερικανικού νομίσματος.

Συγκεκριμένα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 1,346 δολάρια και στα 136,64 γεν.

Πτώση σημείωσε η βρετανική λίρα, μετά την δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ότι οι αυξήσεις στα επιτόκια θα είναι πιο συγκρατημένες σε σχέση με το παρελθόν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v