Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τα υψηλά 8μήνου το δολάριο

Τα στοιχήματα υπέρ της περαιτέρω ανόδου του δολαρίου έναντι του ευρώ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο 20 μηνών. Τι περιμένουν από τη Fed αυτή την εβδομάδα.

Το δολάριο παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο 8 μηνών έναντι του ευρώ με τα στοιχήματα των επενδυτών που προβλέπουν άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ να αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2012.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3439 δολ., σε απόσταση αναπνοής από τα 1,3422 δολ. που «έπιασε» την Παρασκευή έναντι του ενιαίου νομίσματος. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο διαμορφώνεται στα 101,85 γεν από 101,84 γεν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα. Όλα δείχνουν πως την Τετάρτη θα ανακοινωθεί νέα μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ.. Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται και στις δηλώσεις της επικεφαλής Τζάνετ Γέλεν για να «μαντέψουν» τις προσεχείς κινήσεις της Fed κυρίως ως προς το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση. Στον αντίποδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v