Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 2,2% για το δολάριο τον Ιούλιο

Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το Φεβρουάριο του 2013 καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων το ευρώ.

Στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο του τελευταίου έτους (2,2%) οδεύει το δολάριο καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας (σε μηνιαία βάση) μειώθηκαν σε χαμηλό 2006 ενώ εκτιμάται ότι περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα στις ΗΠΑ.

Το δολάριο ενισχύεται τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν εξαιτίας της ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομίας

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα καλά οικονομικά στοιχεία εντείνουν τις φήμες για αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η ινδική ρουπία υποχωρεί αισθητά λόγω των ανησυχιών ότι οι περικοπές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Fed θα προκαλέσει μείωση στα κεφάλαια που εισρέουν στην αναδυόμενη οικονομία.

Το δολάριο ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3387 δολ. αφού πρώτα χθες είχε κινηθεί ανοδικά έως το 1,3367, ήτοι σε υψηλό αντίστοιχο της 12ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το δολάριο καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο έναντι του ευρώ από το Φεβρουάριο του 2013. Συγκεκριμένα το αμερικανικό νόμισμα τον Ιούλιο ενισχύεται 2,2%.

Επιπλέον, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,1% και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,92 γεν, συμπληρώνοντας 10 ημέρες διαδοχικής ανόδου.

Παράλληλα, με μικρές διακυμάνσεις κινείται το ευρώ έναντι του γεν στα 137,77.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v