Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στην αγορά συναλλάγματος ενόψει Fed

Οριακές οι κινήσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις της Τζάνετ Γέλλεν για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κυρίως για την πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση. Στα 1,3432 δολ. το ευρώ

Με βήμα σημειωτόν οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον χρησμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά και κρίσιμα οικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ που ενδεχομένως να επρηεάσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών. Ο δείκτης δολαρίου κράτα υψηλά έξι μηνών, ενώ το ευρώ παραμένει κοντά σε χαμηλό 8 μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου (που παρακολουθεί τις κινήσεις του έναντι αρκετών νομισμάτων) ε΄ναι σταθερό στα 81,059, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε ενισχυθεί στο 81,04 το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ευρώ, ανακάμπτει κατά 0,1% στα 1,3432 δολ. σε απόσταση αναπνοής από τα 1,3421 δολ. που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 8 μηνών.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. Η ισχυρή πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι αύριο θα ανακοινωθεί η έκτη κατά σειρά μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Το πιο κρίσιμο σημείο ωστόσο, είναι η συζήτηση που θα γίνει και οι δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν αναφορικά με το πότε θα αποφασιστεί η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση.  Επίσης, αυτή την εβδομάδα, αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, όπως το επίπεδο του ΑΕΠ και ο δείκτης ανεργίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v