Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με πρωταγωνιστές Adidas, Vivendi

Σε υψηλότερα επίπεδα ωθούν τις ευρωπαϊκές αγορές τα αποτελέσματα σημαντικών εταιριών της ηπείρου, με επίκεντρο την Adidas-Salomon και τη Vivendi Universal.

Σε υψηλότερα επίπεδα ωθούν τις ευρωπαϊκές αγορές τα αποτελέσματα σημαντικών εταιριών της ηπείρου, με επίκεντρο την Adidas-Salomon και τη Vivendi Universal.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι οι εταιρίες ανακοινώνουν εξαιρετικά δυναμικά κέρδη τριμήνου και ευοίωνες προσδοκίες για τα ετήσια αποτελέσματα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία είναι πιο δυνατή απ’ όσο εκτιμούσαν οι αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,68% στις 5.394 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,50% στις 4.974 μονάδες και ο CAC 0,94% στις 4.471 μονάδες.

Η Adidas εκτινάσσεται 3,6%, η Vivendi 1,7% και η Volkswagen 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης γ’ τριμήνου.

Αντιθέτως, τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς οι ανακοινώσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων υποδεικνύουν επιβράδυνση της κερδοφορίας.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα επιχειρήσεις αλυσίδων λιανικών πωλήσεων, όπως η Sara Lee.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τα επιδόµατα ανεργίας για την εβδοµάδα µέχρι 29 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται αύξηση κατά 330.000 από την τελευταία µέτρηση στις 328.000, καθώς και για τις βιοµηχανικές παραγγελίες Σεπτεµβρίου, όπου αναμένεται µηνιαία πτώση 1% μετά την άνοδο 2,5% στην προηγούμενη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v